از نظر علمی اسیدهای چرب نوعی کربوکسیلیک اسید با طول زنجیر آلیفاتیکی بلند هستند که میتوانند اشباع یا غیراشباع باشند. بیشتر اسید های چرب، بدون شاخه و شامل تعداد زوج اتم کربن هستند. تعداد این اتمها از ۴ تا ۲۸ عدد است. اسید های چرب به طور معمول در بدن موجودات زنده یافت نمیشوند و منبع آنها در سه دسته اصلی استرها یعنی تریگلیسیریدها، فسفولیپیدها و کلسترول قرار دارند.
اسیدهای چرب واحدهای سازنده لیپید و چربی هستند، در واقع زمانی که ما ماده غذایی حاوی لیپید یا چربی مثل شیر، لبنیات، محصولات گوشتی و غیره مصرف می کنیم، برای جذب لازم است تا لیپید در سیستم گوارش ما به اسید چرب شکسته شود تا قدرت جذب و ورود به گردش خون ما را به عنوان یک منبع انرژی و حامل فواید بیشمار، پیدا کند.
انواع اسیدهای چرب
- چربی های اشباع
- تک پیوندی غیر اشباع
- چند پیوندی غیر اشباع
- چربی ترانس
بطور کلی می توان گفت مصرف خوراکی اسید های چرب اشباع و چربی های ترانس تا حدودی مضر و مصرف اسید های چرب اشباع نشده تک پیوندی و چند پیوندی دارای فواید زیادی است. به عنوان مثال اسید چرب امگا-3 ، که نوعی اسید چرب اشباع نشده است دارای خواص ضد التهابی بوده و برای درمان بعضی بیماری ها تجویز می شود. جهت آشنایی با فواید امگا 3 می توانید این مقاله را مطالعه نمایید.
اسیدهای چرب ضروری
برخی از اسید های چرب به دلیل اینکه در بدن توانایی تولید شدن ندارند و حضورشان در بدن ضروری است، اسید های چرب ضروری نامیده می شوند. اسیدهای چرب ضروری شامل موارد زیر می باشند:
- امگا3 (آلفا لینولنیک اسید یا ALA, آیکوزاپنتائنوئیک اسید یا EPA, دوکوزاهگزائنوئیک اسید یا DHA)
- امگا6 (لینولئیک اسید)